Noaberkok 24 mei 2013

25-05-2013 19:43

Gisteren was ik de Noaberkok.

Voorbereidingen gingen er aan vooraf om voldoende brood klaar te hebben voor liefhebbers die mijn eigen gebakken brood van biologische grondstoffen wilden proeven.

Donderdag heb ik dan ook al broden gebakken, vrijdagmorgen meteen na aankomst de voorbereidingen voor een vers brood getroffen in de Noabershop.

Het verse brood vond 3,5 uur later ook gretig aftrek, een brood met lijnzaad erin. Heerlijk!

 

Warm, vers brood...... wat is er lekkerder?

 

Naast de eigen gebakken broden kon men ook proeven van mijn eigengemaakte vruchtenjams.

Kweeperen en Bosbessen waren daar favoriet.

 

Het bakken van brood ter plekke, het tonen van de gebruikte grondstoffen en info over zoutsoorten leverde nogal wat vragen op. Deze kon ik ter plekke beantwoorden. Het was fijn om kennis te mogen delen en ook ervaringen van anderen te horen.

Ook nieuwe kennis kon ik opdoen. Een dag om nog lang van na te genieten!

 

Noabershop en bezoekers c.q. klanten, bedankt!

 

Komende vrijdag is er weer iemand Noaberkok, veel succes en geniet ervan!

 

Noabershopcook, May 24 2013.

Yesterday I was the cook at the Noabershop.

I prepared a lot of things to have enough bread in advance for yesterdays cooksession. As from 11 to 14 hours people can buy a little snack or drink, I needed to have some bread already. One bread was in the machine for serving later around Noon.

I just make bread with biological grown ingredients.

Thursday I baked the first breads, yesterday I immediately after arrival prepared the fresh bread and did put the machine on at the Noabershop.

Some people chose the fresh bread after those 3,5 hours of the bakingprocess. Smell and taste were delicious of the bread with seeds.

 

Warm and fresh bread, what is more delicious??

 

They also could taste home made marmelade of fruits that I made last year.

.

The baking of the bread in the Noabershop, the showing of the ingredients and information about salt I showed, made that people asked questions. Which was good to hear and I could answer them. 

It was also good to hear experiences of others to food.

Also for me there was some new information, so I did learn as well. A wonderfull day that I want to remember for a long time!

 

Noabershop, visitors, customers thanks a lot!

 

Next friday someone else is Noabercook, wishing you lots of success and have fun!